Wie moet Henk Deinum opvolgen als wethouder in Leeuwarden?

Henk Deinum.

De PvdA gaat de komende periode op zoek naar een vervanger voor wethouder Henk Deinum , die opstapt en in januari stopt. Wie moet hem opvolgen?

Lutz Jacobi

Voormalig kamerlid Lutz Jacobi liet iedereen in het ongewisse in de aanloop naar de verkiezingen van november vorig jaar: zou ze gaan voor het wethouderschap of zou ze zitting nemen in de raad? Ze werd fractievoorzitter en is intussen directeur bij de Waddenvereniging. Maar Jacobi verrast wel vaker. Zo deed ze eerder een gooi naar het lijsttrekkerschap van de PvdA, zowel landelijk als provinciaal.

Hein de Haan

Hein de Haan is de tweede man in de fractie van de PvdA, maar voert het woord over de belangrijkste dossiers zoals de Blokhuispoort en Cambuur. Hij komt uit een politiek nest en het sociaal democratisch gedachtengoed is hem met de paplepel ingegoten. Niet onbelangrijk: De Haan heeft ervaring in de wereld van de woningcorporaties.

Klaas Zwart

Klaas Zwart nam na de verkiezingen vorig jaar afscheid van de gemeenteraad. Hij gold jarenlang als de nestor van de fractie, werkt als ambtenaar op het provinciehuis en kent de stad als zijn broekzak. Of hij daadwerkelijk ambitie heeft? Soms komt er een kans die je niet voorbij kan laten gaan.

Andries Ekhart

Teleurgesteld. Dat was Andries Ekhart toen hij buiten de boot viel als wethouder na de coalitievorming. Henk Deinum en Sjoerd Feitsma kregen de voorkeur. Of Ekhart de juiste man is om de portefeuille van Deinum over te nemen? In het verleden had Ekhart vooral een ‘zachte portefeuille’.

Gebruikers van de app klikken hier voor de poll.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland