Wethouder vindt sportvisie van Oudebildtzijl veel te ambitieus

De sportvisie van Oudebildtzijl is wel heel erg ambitieus en maakt alleen kans in afgeslankte vorm, zei wethouder Caroline de Pee donderdag in de raad.

Wat zijn de kansen van het sportplan dat Oudebildtzijl heeft ingediend bij de gemeente Waadhoeke? De fractie van Gemeentebelangen wil dat wel eens weten. Het dorp heeft plannen voor een betere accommodatie die begroot is op meer dan 1 miljoen euro.

De plannen zijn in gang gezet toen voetbalclub Ouwe Syl tonnen overhield aan een geslaagde loterij met als hoofdprijs een woonhuis. Het dorp wil met een vernieuwd sportpark een functie in de regio gaan vervullen.

Gedacht wordt aan kunstgras, een betere indeling van de huidige velden en een nieuw clubgebouw met een nieuw plein. Voor de eerste fase van de plannen is een bijdrage van 450.000 euro aan de gemeente gevraagd.

Waadhoeke moet sportbeleid nog vaststellen

Wethouder De Pee gaf toe dat Oudebildtzijl pech heeft gehad bij de gemeentelijke herindeling. Ze horen niet meer bij het Bildt, maar bij Waadhoeke en deze gemeente moet nog nieuw sportbeleid vaststellen. Daar wil het college niet op vooruit lopen en daarom doen ze geen toezeggingen aan Dorpsbelang.

De Pee is kritisch over een kunstgrasveld. Ze gaf toe dat het vanuit de gemeente beter was geweest om van tevoren aan te geven dat bijstelling van de plannen nodig zou zijn, maar zei ook dat de visie van Oudebildtzijl zeker meegenomen wordt in het nieuwe sportbeleid. ,,Maar het moet passen bij de aard en schaal van het dorp.’’

Extern onderzoek

Gemeentebelangen noemde het vreemd dat Waadhoeke het dorp vraagt een subsidie aan te vragen voor extern onderzoek naar de regiofunctie van sport in het hele gebied. Op die manier werkt het dorp mee aan een visie die mogelijk aangeeft dat er minder sportvoorzieningen moeten komen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement