Wethouder legt omstreden wijkplan Unia even stil: eerst overleg met buurt

De Leeuwarder wethouder Hein de Haan legt de besluitvorming over het wijkje Unia een maand stil. Hij wil eerst in overleg met omwonenden.

Vandaag zou de gemeenteraad debatteren over het wijkje van tweehonderd huizen ten zuiden van Techum. ,,Maar op ons verzoek is het onderwerp teruggetrokken van de agenda’’, verklaart de PvdA-wethouder.

,,We willen eerst in gesprek met de mensen die hebben ingesproken.’’ Er worden gesprekken gepland met mensen uit Techum, de woonarkbewoners en kavelkopers in De Klamp. Zij hadden veel kritiek op de plek van de nieuwe bebouwing.

,,Ik zeg nu niet dat het plan wordt aangepast, maar als we nog iets kunnen doen om aan hun wensen tegemoet te komen, moeten we dat wel weten.’’ In april brengt De Haan het plan opnieuw op de politieke agenda.

Behoefte

De makelaars hebben hem dinsdag overigens wel laten weten dat er grote behoefte is aan nieuwe huizen. De Haan: ,,De informatie naar de wijk moet voortaan zo transparant mogelijk. Dat onderwerp is ook besproken met de makelaars.’’

Vorige week liet de nieuwe wethouder al weten te balen van de communicatieproblemen rond Unia.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement