Wethouder: 'Lek boven bij nieuw taxivervoer leerlingen Noordoost-Friesland'

Volgens wethouder Pytsje de Graaf gaat het elke dag een beetje beter bij het nieuwe vervoerscollectief Jobinder in Noordoost-Friesland.

Rommelig begin

De eerste dag van het nieuwe vervoerssysteem, afgelopen maandag, verliep rommelig . Leerlingen werden niet of te laat opgehaald door chauffeurs met wie ze in sommige gevallen nog niet eerder hadden kennisgemaakt. Zo’n 15 tot 20 leerlingen werden helemaal niet opgepikt. In totaal moet Jobinder 700 kinderen vervoeren.

Wethouder Pytsje de Graaf (FNP) ging donderdag in de raadscommissievergadering in Dokkum in op de actuele stand van zaken bij de vervoerder. Volgens haar is het aantal kinderen dat niet of te laat is opgehaald de afgelopen dagen rap gedaald. ,,Woansdei wienen it der noch trije, hjoed noch ien.’’

Telefooncentrale uitgebreid

Ook was er veel kritiek op de lange wachttijden aan de telefoon. Een redacteur van deze krant nam de proef op de som en moest 57 minuten wachten voor hij te woord gestaan werd. Belkosten: 6 euro. De Graaf laat weten dat de telefooncentrale is uitgebreid met extra werkplekken. Ook wordt er tijdens de eerstvolgende vergadering gekeken naar mogelijkheden om de telefoonkosten te verlagen.

PvdA’er Cootje Klinkenberg deed de suggestie om sommige gedupeerde gezinnen te compenseren voor de belkosten, mogelijk uit het gemeentelijke wmo-potje. De Graaf gaat die mogelijkheid bekijken, beloofde ze.

Meeste ritten op tijd

De meeste ritten rijden inmiddels op tijd, zegt de wethouder. Ook het overige taxivervoer is volgens haar steeds meer op orde.

In de raad werden ook een aantal makkelijke woordgrappen over de naam van het vervoerssysteem gemaakt; grappen die volgens De Graaf ook via de klantenservice van Jobinder binnenkomen. ,,Minsken sizze: ‘Jobinder? Jo binne der noch lang net!’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Taxi Waaksma