Werkstraf voor strandjutter Ameland voor bezit grote cocaïnevondst

Een inwoner van Nes (28) op Ameland en een oud-dorpsgenoot (44) zijn dinsdagochtend door politierechter Christine Koelman veroordeeld tot werkstraffen van respectievelijk honderd en honderdvijftig uur in verband onder meer het bezitten, vervoeren en afleveren van ruim een kilo cocaïne in januari vorig jaar.

Verslaafd

De 28-jarige man had het het pakket samengeperste cocaïne op het strand gevonden, eerst in zijn huis bewaard en vervolgens naar de oudere verdachte, die destijds cocaïneverslaafd, gebracht. Die verkocht het door - dat wordt alleen hem verweten - aan criminelen uit Maastricht. Behalve een werkstraf kreeg deze verdachte ook een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

Medeplichtig

Zijn toenmalige vriendin (32) uit Nes werd als medeplichtige schuldig verklaard, maar kreeg geen straf. Ze had onder meer geholpen bij het opnieuw verpakken van het opengescheurde pakket.

Vrijgesproken

De vriendin van de 28-jarige verdachte werd vrijgesproken. Zij overtuigde de rechter ervan dat ze niet wist dat haar vriend de cocaïne enige tijd in hun huis verborgen had gehouden. Een minderjarige Amelander (16) werd vanwege medeplichtigheid schuldig verklaard zonder straf. Destijds werden verschillende pakketjes met cocaïne gevonden op het strand. Andere vinders brachten de drugs naar de politie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement