Werkstraf voor slaan van NS-conducteur bij Grou

Voor het mishandelen van een NS-conducteur op station Grou moet een 32-jarige Amsterdammer een werkstraf van van zestig uur uitvoeren.

Politierechter Klaas Bunk legde hem daarnaast een voorwaardelijke gevangenisstraf op van twee weken, met een proeftijd van twee jaar.

De conducteur trof de Amsterdammer op 13 april slapend aan in de trein tussen Zwolle en Leeuwarden. De volgens de conducteur sterk naar alcohol ruikende man verklaarde dat hij naar station Slotervaart in zijn woonplaats wilde. De conducteur sommeerde hem om uit te stappen op station Heerenveen en dan de eerste trein terug te nemen, ook omdat zijn OV-chipkaart niet werkte.

In plaats van uit te stappen, besloot de Amsterdammer elders in de trein zijn roes verder uit te slapen. Hierna gebeurde dit nog een keer, waarop de hoofdconducteur op station Grou besloot de trein pas verder te laten rijden als de man was uitgestapt. De Amsterdammer gaf de man hierop een klap op zijn kaak en schoppen tegen zijn been.

Officier van justitie Thea Pitstra eiste een werkstraf van tachtig uur. Politierechter Bunk haalde daar twintig van af, maar voegde er de voorwaardelijke celstraf aan toe.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement