Werkstraf voor man uit Nij Beets wegens smaad

Een man uit Nij Beets heeft een werkstraf van veertig uur gekregen omdat hij een agent en twee deurwaarders in hun eer had aangetast.

In december 2014 had hij (54) twee keer een spandoek geplaatst bij zijn voormalige boerderij aan de Rijksstraatweg in Haskerdijken. Vanaf de openbare weg (A32) was onder meer goed te lezen: ,,Deze boerderij is met onrechtmatige documenten, door deze personen links, GESTOLEN.’’ Links naast de tekst stonden foto’s van de agent, die optrad als hulpofficier, en de twee gerechtsdeurwaarders. ,,Potentiële kopers werken mee aan een misdrijf!!!’’, luidde een andere tekst.

Ook had de verdachte op zijn Facebookpagina foto’s van het drietal geplaatst - ,,Opsporing verzocht!!’’ - en linkjes naar filmpjes op YouTube die betrekking hadden op de ontruiming. De bank had er beslag op gelegd en besloten tot executieverkoop.

Volgens politierechter Willem Sikkema was duidelijk sprake van smaad. Bovendien lag er een vonnis van de rechtbank aan ten grondslag. Een tweede verdachte, een 54-jarige man uit Steenbergen, werd maandag vrijgesproken van smaad omdat niet bewezen kon worden dat hij degene was die een mailtje met vergelijkbare teksten over de ontruiming had rondgestuurd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement