Werkstraf voor 'Whatsapp-ongeluk'

De rechtbank heeft een 20-jarige man uit Akkrum veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur wegens het veroorzaken van een verkeersongeluk met dodelijke afloop. De man reed met zijn auto in op een groep wandelaars. Daarbij kwam een 49-jarige man uit Winsum om het leven.

De aanrijding gebeurde op het moment dat de bestuurder een Whatsapp-bericht met zijn mobiele telefoon wilde versturen. Kort daarvoor was hij bezig geweest met zijn autoradio.

De rechters vinden dat de automobilist zeer onvoorzichtig en onoplettend is geweest. Door met zijn telefoon bezig te zijn en niet met het verkeer, heeft de bestuurder een enorm risico genomen, staat in het vonnis. De rechters hebben een gevangenisstraf overwogen. Omdat de bestuurder erg veel berouw heeft getoond, werd besloten tot de maximale taakstraf. Daarnaast is hij anderhalf jaar het rijbewijs kwijt.

Het ongeluk gebeurde op 13 mei dit jaar in Hoornsterzwaag. De wandelaars waren op weg naar een oldtimerfestival en kwamen van een nabijgelegen camping. De 60km-weg was niet verlicht en de wandelaars droegen donkere kleding. Ook liepen ze rechts van de weg. De echtgenote (44) raakte zwaargewond, de drie andere wandelaars lichtgewond.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement