Werkstraf van 200 uur geëist tegen Drachtster voor aanrijden fietsster

Een werkstraf van 200 uur en een rijontzegging van twee jaar heeft het OM geëist tegen een Drachtster (32) die onder invloed van alcohol een fietster aanreed op 25 juli 2016.

Het slachtoffer liep onder meer een zware hersenschudding, een verbrijzelde neus, een oogkasbreuk en een verzwikte enkel op. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed en had 2 milligram ghb gebruikt toen hij op de kruising Heemstrastraat/De Omloop het meisje aanreed.

Volgens de verdachte was hij weer begonnen met drinken toen zijn vriendin begin 2016 de relatie verbrak. Die ochtend zat hij al om zeven uur ’s ochtend aan het bier. Hij is inmiddels voor de tweede keer afgekickt. Twee dagen na de aanrijding werd de man aangehouden voor vernieling in Scharsterbrug, opnieuw had hij te veel op.

Volgens de verdachte had hij gedronken omdat hij zich schuldig voelde. Volgens officier van justitie Nine Tromp zou een celstraf gepast zijn, ook omdat de man al vaker voor rijden onder invloed veroordeeld was, maar omdat hij spijt had en werkte aan verbetering zag ze daarvan af. ,,Maar dit is echt de laatste kans.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement