Werk op spoortraject Leeuwarden-Groningen vanaf volgende week vrijdag

De aanstaande werkzaamheden van ProRail aan het spoor tussen Leeuwarden en Groningen beginnen al op vrijdag 24 april. Een dag eerder dan eerst het plan was. Reizigers kunnen meer reistijd kwijt zijn.

ProRail voert werkzaamheden uit ter voorbereiding op de extra sneltrein die aan het eind van het jaar moet gaat rijden. In verband met het coronavirus is de periode waarin de werkzaamheden plaatsvinden iets verlengd, omdat de aannemer die niet zoals anders kan uitvoeren. De werkzaamheden duren ook een dag langer, tot en met maandag 4 mei.

Lees ook | Nieuwe wissels en perrons: hinder door voorbereiding op extra sneltrein Leeuwarden-Groningen

Geen treinen

Er rijden geen treinen tussen Groningen en Buitenpost van vrijdag 24 april 20.20 tot en met dinsdag 28 april en tussen Groningen en Leeuwarden tussen woensdag 29 april en maandag 4 mei. Arriva zet bussen in.

Lees ook | De spoorwegovergang bij de Schrans in Leeuwarden gaat in november twee weken dicht

Om het spoorwerk aan de Friese kant af te krijgen is er in november nog een treinvrije periode nodig. Dan vinden er onder meer verbouwingen plaats op het station Leeuwarden en de perrons in Hurdegaryp en is er werk aan overwegen op de Schrans en bij de Campinafabriek in Leeuwarden.