'Wereldburgers' vanaf vandaag (woensdag) langer op Voorstreek

De voorstelling Wereldburgers van de Voorstreek wordt vanaf 6 juni langer doorgespeeld op de huidige locatie, in het voormalige pand van Bever op de Voorstreek.

De muzikale locatietheaterproductie van Tryater die in samenwerking met de Leeuwarder Courant tot stand kwam, reist in juni niet naar het Oerolfestival af, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar blijft op zijn plek. De voorstelling is zo specifiek geproduceerd op en voor de Voorstreek, waarbij de straat zelf een cruciale rol speelt, dat de productie niet te verplaatsen is.

Op Terschelling zou Wereldburgers in een loods op het haventerrein van West-Terschelling moeten spelen en dat zou de huidige productie, die vol lof ontvangen werd, tekort doen. Dat besloten artistiek leider Kees Lesuis en regisseur Ira Judkovskaja vanochtend.

Tot nog toe waren alle Leeuwarder voorstellingen van Wereldburgers van de Voorstreek uitverkocht en waren er lange wachtlijsten - die mensen kunnen de komende weken alsnog terecht. Vanaf 6 juni worden er extra voorstellingen gespeeld. De kaartverkoop verloopt via de website www.tryater.nl.

Benieuwd naar levensverhalen van enkele ondernemers? Ga naar voorstreek.lc.nl

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement