Welkom op onze vernieuwde website

De website van de Leeuwarder Courant is ingrijpend vernieuwd: meer nieuws en meer achtergronden in een overzichtelijke omgeving. En dat op alle schermen: van smartphone tot en met desktop.

LC.nl neemt de bezoekers bij de hand bij het laatste nieuws, maar ook bij de duiding daarvan. Daarin gaat LC.nl zo ver dat op termijn iedere verslaggever een eigen pagina krijgt waarop u haar of hem kunt volgen voor nog meer achtergronden en duiding bij de onderwerpen die deze verslaggever volgt. Een voorbeeld daarvan is hier te vinden.

Wat is er nieuw op LC.nl?

Het nieuwe ontwerp is helemaal afgestemd op de huidige website-bezoeker die steeds meer gebruik maakt van zijn smartphone en tablet. Dit betekent dat alle functies die LC.nl biedt op een groot scherm ook op smartphone en tablet beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld onze LC+ artikelen.

Om deze LC+ artikelen te lezen, moet u ingelogd zijn. Die procedure is ten opzichte van de vorige versie van deze website aanzienlijk vereenvoudigd. Het enige dat u nog hoeft te doen, is het invullen van uw naam en e-mailadres. U kunt daarna meteen doorlezen: bent u abonnee zo veel en zo vaak als u wilt. Als u nog geen abonnee bent, krijgt u zes plusartikelen van ons om te lezen. Daarna kunt u beslissen om een (digitaal) abonnement naar keuze te nemen.

Hoe blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws?

LC.nl verstuurt elke ochtend (met uitzondering van de zondag) een nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws en de beste verhalen van dat moment. U kunt zich onderaan op de voorpagina van deze site inschrijven.

Daarnaast kunt u de Leeuwarder Courant volgen via Twitter en Facebook.

En om het uzelf makkelijk te maken, krijgt u op deze wijze LC.nl automatisch als icoon op het scherm van uw smartphone: zoek LC.nl op, klik op een iPhone onderin symbool vierkantje-met-pijl-naar-boven en kies voor plus-teken: Zet in beginscherm. Op een Android-scherm kiest u voor 'Toevoegen aan startscherm'. Nu ziet u LC.nl op het scherm van uw telefoon staan en bent u steeds met één klik op LC.nl.

Kan ik de hele krant online lezen?

Voor smartphone en tablet bieden wij de LC Krant-app, die is te downloaden in de App Store voor iOS en Google Play voor Android-apparaten. Desktopgebruikers  kunnen de LC Webeditie lezen.

Waar staan de overlijdensberichten?

Als u bovenaan de homepage op 'Meer' klikt, klapt er een menu open waarin in het rechter rijtje 'Familieberichten' staat. De meest recente berichten staan ook onderaan op de voorpagina van deze website.

Hoe kan ik een abonnement nemen?

Op deze pagina vindt u alle abonnementen.

Waar is de service-informatie te vinden?

Rechtsboven in het scherm vindt u een link naar 'Service'.

Waar vind ik de weer- en verkeersinformatie?

Bovenin de voorpagina vindt u iconen met de huidige weer- en verkeerssituatie. Een klik op deze iconen geeft uitgebriedere informatie over weer en verkeer.

Heeft u andere vragen?

Mail naar internet@lc.nl

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement