Welke straten in Leeuwarden zijn afgesloten in reuzenweekend?

De binnenstad van Leeuwarden wordt tijdens de wandelingen van de reuzen afgesloten voor verkeer.

De bezoekers van buiten Leeuwarden wordt aangeraden met het openbaar vervoer te komen. NS en Arriva zetten extra lange treinen in. Er is een aangepaste dienstregeling voor stads- en streekbussen. Die bussen rijden vaker, of via een andere route. Die gedetailleerde dienstregeling is hier te vinden.

Automobilisten worden naar parkeerterreinen buiten de stad verwezen, want de binnenstad is op 17, 18 en 19 augustus van 7 tot 20 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Als binnenstad geldt niet alleen alles binnen de stadsgrachten, maar ook het stuk tot aan het station, dat dagelijks langer afgesloten zal zijn dan de rest. Er is wel een speciale parkeerplek voor mensen met een Europese Gehandicaptenparkeerkaart.

De Leeuwarder pendelbussen zetten hun passagiers af bij het station of het plein bij de Leeuwarder Courant. Vrijdag gaan ze door tot 22 uur, zaterdag tot 23 en zondag tot 21 uur.

Ook voor fietsers is de binnenstad afgesloten (van 8 tot 19 uur en zondag van 12 tot 19 uur). Er worden twaalf fietsenstallingen ingericht.

Er is een speciale parkeerplek voor mensen met een Europese Gehandicaptenparkeerkaart.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement