Welcome to The Village stilgelegd vanwege geluid: 'We snappen er niks van'

Het festival Welcome to The Village, gehouden van donderdag tot en met zondag in de Groene Ster bij Leeuwarden, is in de nacht van donderdag op vrijdag stilgelegd door de gemeente.

De toegestane geluidsnormen zouden zijn overschreden. De organisatie spreekt op Twitter verbazing uit. ,,Dat gebeurt al als het geluid uit is en het publiek alleen maar juicht. We snappen er even niks van.'' Het geluid moest eerst even uit, maar even later werd de stekker uit het hele nachtprogramma gehaald.

Als geluid herrie wordt
Lees verder

De organisatie kan niet anders dan erin meegaan, ,,op last van een dwangsom van een absurd hoog bedrag''. Ook zonder band of dj is het festival volgens de gemeente te luid. Welcome to The Village gaat vandaag (vrijdag) om elf uur wel weer open, ,,want overdag bestaat dit probleem blijkbaar niet''.

'Kom alsjeblieft terug'

Artistiek directeur Sjoerd Bootsma gaf afgelopen nacht op het podium tekst en uitleg. ,,Het is nog steeds te luid, we snappen er niks van'', zei hij, waarop het publiek joelde dat het toch echt wel wat harder mocht. ,,We moeten stoppen van de gemeente. Overdag is het anders, morgen beginnen we wel weer. Steun ons alsjeblieft. We doen ons best om er een supergoed festival van te maken, kom alsjeblieft terug.''

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement