Weinig problemen in Friese ochtendspits, waarschuwing sneeuwval blijft van kracht

De sneeuwval heeft maandagochtend tot weinig problemen geleid op de Friese wegen.

De politie Noord-Nederland meldt geen grote verkeersongevallen. Alleen op de Wâldwei vond op knooppunt Azeven bij Drachten een aanrijding plaats waarbij drie auto’s betrokken waren. Daarbij raakte niemand gewond.

Glad

Om de kleinere wegen was het hier en daar behoorlijk glad. Op de Tolhekbuurt bij Nij Beets belandde een auto in de sloot.

Rijkswaterstaat spreekt van een rustige situatie op de Friese snelwegen, maar blijft waarschuwen voor gladheid door opvriezende sneeuwresten.

2914 kilometer bestrooid

In de nacht van zondag op maandag is er in Friesland in totaal 2914 kilometer wegdek bestrooid, zegt woordvoerder Wendy Batist van Rijkswaterstaat Noord-Nederland. Tot twee uur ‘s nachts waren 48 strooiwagens in touw. ,,Vanaf twaalf uur vanmiddag worden ze weer opgeroepen.’’

Code oranje

Op de Waddeneilanden na blijft voor heel Friesland code oranje van kracht. Batist: ,,Wie niet weg hoeft, kan beter huis blijven.’’

Het sneeuwfront dat inmiddels het zuiden van Nederland heeft bereikt, wordt rond drie uur boven Friesland verwacht. Bekijk hier de sneeuwradar.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement