Weinig Friese toppers in café top 100

FOTO GOOGLE STREETVIEW

Weinig Friese toppers in de jaarlijkse café top 100 die Misset Horeca jaarlijks publiceert.

In de ranglijst staan slechts vier Friese cafés, vorig jaar nog vijf. Provinciewinnaar is café Nobel op Ameland (plek 29, vorig jaar nog nummer 19).

De Buurman in Heerenveen staat op nummer 38 en Nes Café (Nes, Ameland) op de 53ste plaats. Café Het Graauwe Paard in Oudebildtzijl is de hekkensluiter op nummer 100. De Walrus uit Sneek, vorig jaar het hoogst genoteerde Friese café, ontbreekt in de lijst.

De Poort van Cleef uit Sneek is volgens Misset Horeca een aanrader om te bezoeken, hoewel het café ontbreekt in de lijst. ,,Populair café voor een wat oudere doelgroep in de watersporthoofdstad van het land'', schrijft Misset Horeca op de site. ,,Grote luifel aan de gevel, er deels onder en op de stoep een redelijk groot terras. Binnen is de oppervlakte beperkt, maar is alles wel zeer verzorgd en met smaak ingericht. Een lichtbruin café. De zaak noemt zich Irish pub, maar op de Guinness uit de tap na zijn er verder niet veel Ierse elementen te bekennen. Wel des te meer oprechte Friese hartelijkheid.''

Bekijk hier de hele lijst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland