'Weesfietsen' bij station in Leeuwarden verwijderd

De gemeente Leeuwarden laat deze week alle zogenoemde 'weesfietsen' bij het station verwijderen om de herinrichting van het gebied mogelijk te maken.

Woensdag zijn er 83 rijwielen verwijderd, donderdag en vrijdag komen daar nog tientallen bij. De actie was van tevoren aangekondigd.

Fietsers kunnen terecht in de bewaakte ondergrondse stalling of aan de achterzijde van het NS-station. Daar worden namelijk ook alle verwijderde fietsenrekken naar toe verhuisd.

De herinrichting vergt ook een snelle verwijdering van alle andere grote ‘obstakels’ in de omgeving van het station. Aannemersbedrijf K. Dekker haalt op de zaterdag 21 en zondag 29 mei vluchtheuvels en middengeleiders van hun plaats.

De Langemarktstraat en de Sophialaan tussen de rotonde en de Prins Hendrikbrug zijn zaterdag 21 mei vanaf 17.00 uur afgesloten voor auto’s. Op zondag 29 mei geldt hetzelfde bijna de hele dag. Fietsers en voetgangers kunnen er gewoon langs, maar een deel van de busroutes wordt omgeleid.

De vele oranje geverfde boomstronken in het stationsgebied worden deze week verwijderd. Het zijn de restanten van de grootschalige bomenkap eerder dit jaar. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk meer bomen terugkeren dan er bij de herinrichting zijn verdwenen.

Bekijk hier een 3D-animatie van het vernieuwde stationsgebied

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement