Weerman Piet Paulusma in ziekenhuis, dochter Martsje vervangt hem

Weerman Piet Paulusma is opgenomen in het ziekenhuis. Wat er precies met hem aan de hand is, is donderdagochtend nog onduidelijk. De Harlinger wordt onderzocht.

Paulusma’s taak als weerman op tv bij Omrop Fryslân en SBS6 werd woensdagavond waargenomen door zijn dochter Martsje. Zij blijft haar vader de komende tijd vervangen op tv.

Martsje begon het weerbericht op SBS6 woensdagavond met een korte mededeling: 'Zoals bekend is mijn vader helaas afwezig vanavond. Daarom presenteer ik het weer.'

'Redelijk'

Het programma 'Shownieuws' van Paulusma's eigen zender SBS6 meldt dat het naar omstandigheden 'redelijk' gaat met Paulusma.

De weerman begon in 1996 bij SBS6 en miste sindsdien officieel maar één uitzending, in november vorig jaar. Daarnaast ging hij in al die jaren twee keer acht dagen op vakantie. Voordat Paulusma bij SBS6 begon, werkte hij al ruim tien jaar voor Omrop Fryslân.

Eerder deze week werd Piet Paulusma, die toen op vakantie was, op de radio bij Omrop Fryslân al vervangen door weerman Jan Jonkman. Jonkman blijft het weerbericht op de radio voorlopig presenteren.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement