Weekend: watersport, muziek en paarden

Dit weekend een grote diversiteit aan activiteiten in de provincie. Onderstaand een aantal daarvan uitgelicht.

Sneekweek

De 81e editie van de Sneekweek begint vrijdag 5 augustus. In de stad en op het water zijn vele activiteiten georganiseerd.  De Sneekweek begint traditiegetrouw met de vlootschouw in De Kolk bij de Waterpoort.

Skûtsjesilen in Súdwest

De skûtsjes van de SKS doen dit weekend Súdwest-Fryslân aan. De wedstrijd van vrijdag vindt plaats bij Elahuizen, morgen zeilen ze op het IJsselmeer bij Stavoren en maandag bij Woudsend op het Hegemer Mar.

Volg ook lc.nl/skutsje.

Concours Hippique in Harich

Paardenliefhebbers kunnen zaterdag terecht in Harich, waar het Concours Hippique voor de 71e keer plaatsvindt. Bij de manege aan de Wyldemerkwei worden diverse nationale en Friese kampioenschappen met (Friese) paarden afgewisseld met spectaculaire shows. Het programma in Harich begint al om 08.20 uur.

Open stal Oldeberkoop

Nog tot 21 augustus is de Open Stal-kunstroute in Oldeberkoop te bezoeken. Het idee voor de kunstroute is in 1971 is ontstaan aan de stamtafel van Appie Tjalma, de markante uitbater van de dorpsherberg.

Tsjerkepaad

Ook dit weekend zijn er allerlei kerken open in het kader van Tsjerkepaad.

Vrijwilligers staan in de kerken klaar om als gastheer of gastvrouw iets over de geschiedenis te vertellen. In vele kerken is iets extra's georganiseerd, zoals een expositie. Een voorbeeld hiervan is het kerkje in Westhem, waar de familie Kramer exposeert

Kijk op de site voor meer informatie.

Revanchepartij PC

Zondag staat in Witmarsum de zogenaamde 'revanchepartij' van de PC op het programma. Op it Sjûkelân in Franeker was het partuur van Jan Dirk de Groot, Hans Wassenaar en Renze Hiemstra het sterkst. In Witmarsum is De Groot er niet bij. Hij wordt in de tweede cylcus vervangen door Marten Bergsma. PC-koning Hans Wassenaar blaakt van het vertrouwen: ,,Snein winne wy it yn Witmarsum wer", zei hij na de gewonnen finale.

De partij in Witmarsum begint om 11.00 uur.

Hans Wassenaar werd dit jaar uitgeroepen tot koning op de PC in Franeker. FOTO SIMON BLEEKER

Hans Wassenaar werd woensdag uitgeroepen tot koning. FOTO SIMON BLEEKER

Diff in de Prinsentuin

De Leeuwarder band Diff treedt zondag voor het laatst op. De Prinsentuin is vanaf 15.30 uur het decor van hun afscheidsconcert. De Soul Survivors openen de muzikale middag in Leeuwarden. Zij starten om 14.00 uur.

Diff twee weken geleden bij Popcity in Drachten. FOTO JILMER POSTMA
Diff twee weken geleden bij Popcity in Drachten. FOTO JILMER POSTMA

Diff twee weken geleden bij Popcity in Drachten. FOTO JILMER POSTMA

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement