Waterbedrijf Vitens brengt warmteplan in werking

Waterbedrijf Vitens heeft wegens de aanhoudende hitte het warmteplan in werking gebracht. Daarin worden gebruikers van het waternet van Vitens verzocht hun watergebruik zoveel mogelijk te beperken.

Het warmteplan van Vitens gaat in als de temperatuur meerdere dagen boven de 25 graden uitkomt en het enige tijd niet geregend heeft.

Zuinig met water

Door de warme periode wordt met name in de avond een flinke toename in de vraag naar (drink)water verwacht. Als iedereen tegelijkertijd water gebruikt, wordt de waterdruk mogelijk lager dan normaal. Daarom is het verzoek om zuinig met water te zijn en in de piekuren, tussen 6.00 uur en 9.00 uur en tussen 18.00 uur en 22.00 uur, niet-noodzakelijk watergebruik te beperken.

Mensen kunnen dat doen door bijvoorbeeld niet de tuin te sproeien, de afwasmachine niet aan te zetten of auto niet te wassen.

Niet schadelijk

Als de waterdruk zakt kan er minder water uit de kraan komen dan normaal. Ook kan het water soms een bruine kleur hebben. Dat is volgens het waterbedrijf niet schadelijk voor de gezondheid en is gewoon te drinken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement