Wat koop je op de Friese woningmarkt voor minder dan 70.000 euro?

Het aantal aangeboden Friese koopwoningen op Funda is het laatste jaar sterk teruggelopen. Ook in het goedkoopste segment (tot 100.000 euro) loopt het aantal terug. Toch is er voor minder dan 70.000 euro nog veel te koop in Friesland, meer zelfs dan een jaar geleden.

Uit telling door de Leeuwarder Courant op Funda blijkt dat het goedkoopste segment is gekrompen. Er staan op dit moment ongeveer 560 Friese woningen te koop in de prijsklasse tot 100.000 euro. Dat zijn er fors minder dan in 2015 (723 stuks) en 2014 (749 stuks). Toch is het nog altijd mogelijk een woning voor minder dan 50.000 euro aan te schaffen.

Lees ook: Makelaars: 'Oude tijden herleven'

Het goedkoopste huis van Friesland staat in Holwerd, het dorp dat al jaren bekend is om zijn goedkope aanbod. Het betreft een ‘eenvoudige tussenwoning met dakterras’ op de Hegebuorren. De koper hoeft slechts 49.000 euro te bieden. Het huis heeft cv en deels dubbel glas, maar de opmerking ‘ideaal voor klussers’ spreekt boekdelen.

Voor 500 euro meer kan de koper met krappe portemonnee terecht in Hantum, waar ook een oud eenvoudig huisje te koop staat. Ook aan de Burgemeester Wuiteweg in Drachten staan twee woningen onder de 50.000 euro te koop, maar hier betreft het een serviceflat. Dat is een lastige categorie, die sowieso is oververtegenwoordigd aan de onderzijde van de Friese verkoopmarkt.

Toch staat Drachten niet toevallig in de top 3 van goedkoopste Friese woningen. Het aanbod aan flatwoningen is er namelijk overweldigend en de lage vraagprijzen springen bijzonder in het oog. Aan de Tjaarda staan maar liefst veertig appartementen te koop, waarvan het overgrote deel met een prijs van onder de ton. Voor 65.000 euro kun je hier als koper al je slag slaan.

Benieuwd naar alle Friese huizen onder de 70.000 euro? Volg de route op onderstaande kaart.

(klik hier voor een beeldvullende versie)

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement