Wat is er dit weekend te doen in Friesland?

Wie van lekker eten houdt, kan dit weekend maar uitzoeken. Er zijn culinaire evenementen in Lemmer en Leeuwarden en op de LC Nazomerfair mogen bezoekers een stukje oranjekoek proeven. Verder zijn er evenementen met tractoren, markten met pompoenen en wordt er gewandeld in Appelscha en IJlst. Een greep uit het aanbod. 

LC Nazomerfair

De herfst is in aantocht en daarmee wordt het tijd om de omgeving zowel binnen- als buitenshuis aan te passen. Op de LC NazomerFair op Landgoed Stania State in Oentsjerk geven Wonen&Co en Stichting PlukN talloze tips en een flinke dosis inspiratie. Bezoekers kunnen doorlopend aanschuiven bij allerlei workshops. En er is natuurlijk de verkiezing van de beste oranjekoek.

Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zondag: 10.00 – 17.00 uur
Toegang €7,50
Website

Lemmer Culinair

Op Lemmer Culinair kunnen bezoekers een proefje nemen van al het lekkers dat Lemmer te bieden heeft. Op dit culinaire feestje rond het Dok presenteren bedrijven en foodtrucks hapjes en delicatessen. 

Zaterdag: 13.00 - 17.00 uur
Toegang gratis

Website

Wartenster Wetter Wille

Skûtsjes, notarisbootjes, opdrukkertjes en sleepboten meren dit weekend in Warten aan na een Sail In voor Wartenster Wetter Wille. Verder staan een braderie, straattheater en een workshop sloeproeien op het programma. De theatervoorstellingen van In ikoan mei in knypeach (Rense Westra) zijn in de kerk.

Vrijdag, zaterdag en zondag
Website

De Oerbliuwers

De Oerbliuwers is de titel van het openluchtspel dat bij de Spitkeet in Harkema wordt uitgevoerd. Het stuk gaat over de verstedelijking, maar wie blijft er nog? 

Extra voorstelling op 29 september, 20.30 uur.
Website

Millenniumloop IJlst

Na drie jaar geen Millenniumloop in IJlst vindt het bestuur het weer tijd voor een nieuwe editie. Start en finish zijn weer in IJlst en er wordt gelopen voor The Hunger Project.

Zaterdag 7.00 uur
Website 

Appelstap

Jong en oud, groot en klein, wandelend of in een rolstoel: iedereen kan meedoen aan Appelstap, een wandelevenement vanuit Appelscha. Er zijn routes van 5, 10, 15 en 30 kilometer.

Zaterdag, vanaf 14.30 uur
Toegang €10-15

Website

Trekker- en bosbouwevenement

Liefhebbers zegt het genoeg: Deutz, Ford, Fendt, International, McCormick en Massey Ferguson. Merken van oldtimertractoren die zaterdag staan opgesteld tijdens het Ryptsjerkster Trekker en Bosbouw Evenement op het terrein van de Vertakking aan de Binnendijk in Ryptsjerk. Er zijn demonstraties met kettingzagen en andere bosbouwmachines.

Zaterdag 10-17 uur
Toegang: gratis

website

Pompoenen en kalebassen

De familie Van der Meer houdt voor de zestiende maal een pompoenen- en kalebassenmarkt in en rond hun boerderij aan de Jetze Veldstraweg in Ouwsterhaule. De opbrengst is voor het KWF.

Zaterdag 10-17 uur
Toegang gratis 

Website

FOTO DE STREEKBOER
FOTO DE STREEKBOER

Pompoenenmarkt

Tikk dagbesteding organiseert voor de vijfde maal een pompoenenmarkt in Bitgummole. Met kraampjes, workshops en optredens van onder anderen Eelke no Cash and the bankrupt boys, Rapapa en de djembégroep Apa. 

Zaterdag: 10-17 uur
Toegang gratis

Website

Ljouwert Culinair

Restaurants uit Leeuwarden en omstreken presenteren zich vrijdag en zaterdag op de Tweebaksmarkt. Behalve vis en vlees uiteraard ook gerechten voor de vegetariër.

Vrijdag 16-23 uur
Zaterdag 11-23 uur

Website

Handwerkmarkt Buitenpost

Bijna vijftig standhouders met materialen op handwerkgebied stallen hun brei- en haakbenodigdheden, quiltstoffen, garens en borduurwerk uit op de Handwerkmarkt in Buitenpost.

Vrijdag 11-17 uur
Toegang gratis

Website

FOTO KORENFESTIVAL SURHUISTERVEEN
 

Korenfestival Surhuisterveen

Op de eerste lustrumeditie van het Korenfestival Surhuisterveen treden 22 koren in het centrum van het dorp op. Er zijn dit jaar acht podia.

Zaterdag 11.30-17.15 uur
Toegang gratis

Website

Dag van de Natuur

Een ritje in een bokkekar? Kijken hoe een eendenkorf wordt gevlochten? Of hoe een sokkenbreimachine werkt? Het kan op de Dag van de Natuur in De Sûkerei in Damwâld. Vanzelfsprekend zijn de cichoreidrogerij, de wâldhúskes en de nieuwe poldermolen deze dag te bezichtigen.

Zaterdag 13-17 uur
Toegang €5

Website

Open dag Esonstad

Kinderen kunnen tijdens de open dag in vakantiestad Esonstad aan het Lauwersmeer spelen in het gloednieuwe indoorspeelparadijs, terwijl hun ouders kunnen luisteren naar Ruben Smit, de maker van de film WAD! Hij presenteert zijn nieuwe boek en toont beelden uit zijn film.

Zaterdag 10-16 uur
Website

Lindefestival

Op woensdag begon het Lindefestival, het dorpsfeest in Wolvega, al. Dat duurt nog het hele weekend, met zaterdag een feestavond met muziek van verschillende bands en zondag nog een lang programma met onder meer een kerkdienst, familiewandeltocht, volleybaltoernooi, dikkebandenrace en in de middag de wielerronde van Wolvega.

Zaterdag en zondag hele dag
Toegang
Website

Suggesties voor dit overzicht zijn welkom op internet@lc.nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement