Wat is er dit weekend te doen in Friesland?

Een kijkje nemen op de Simmermerk bij 't Fiskershúske in Modderga, luisteren naar stevige muziek bij Into the Grave, of gaat de voorkeur toch uit naar Schubert, het skûtsjesilen of het FK fierljeppen in Winsum. Volop keus dit weekend in Friesland.

Into the Grave

Into the Grave is het jaarlijks metalfestival aan de voet van de Oldehove. Met vrijdag optredens van onder anderen Gojira, Delain, Metal Allegiance en zaterdag van Dying Fetus, Gloryhammer, Goatwhore en Dust Bolt. 

Leeuwarden, Oldehoofsterkerkpad
Vrijdag 10 augustus vanaf 16.00 uur
Zaterdag 11 augustus vanaf 12.00 uur

Schubert in Jorwert

In Café Het Wapen van Baarderdeel in Jorwert is zaterdag de muziektheatervoorstelling 'Schubert in Jorwert'. Het concert wordt uitgevoerd door Tobias Borsboom (piano), Yukiko Hasegawa (piano), Erwin Weerstra (piano), Dmitry Ivanov (viool) en Marc Pantus (bas-bariton).

Jorwert, Café Het Wapen van Baarderadeel
Zaterdag 11 augustus, 20.00 uur.

Concert bij kaarslicht

In de Nicolaaskerk op Vlieland voert Jan Kleinbussink de beroemde Goldberg Variaties van J.S.Bach uit, de belangrijkste compositie voor een klavierwerk van de 18e eeuw. Hij doet dat op een groot 2-klaviers klavecimbel gebouwd door de Nederlandse bouwer Gerrit Klop. Het is een kopie van een Vlaams instrument van Daniel Dunken.

Vlieland, Nicolaaskerk
Zaterdag 11 augustus, 20.30 uur.

Simmermerk bij ’t Fiskershúske

Museum ’t Fiskershúske houdt zaterdag een knusse en gezellige markt op het terrein van het museum en in de sfeervolle tuinen van de buren ‘De smûkste merk fan it jier’. Dit jaar zijn er 45 kramen waarbij de nadruk ligt op lokale producten en initiatieven.

Moddergat, ’t Fiskershúske
Zaterdag 11 augustus, 11.00 tot 18.00 uur

Elske DeWall en Jan Tekstra

Elske DeWall treedt zondag op in de Prinsentuin in Leeuwarden. In een intieme setting brengt ze haar eigen songs en enkele covers ten gehore. Voorafgaand daaraan brengt Jan Tekstra met zijn band Captain Darlin een ode aan ‘vergeten liedjes’. Dit concert is een voorproefje op de theatertour ‘Hits & Winkeldochters’.

Leeuwarden, Prinsentuin
Zondag 12 augustus, 14.00 - 17.00 uur

Meer activiteiten op vanplan.nl

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement