Wat is er dit weekend te doen in Friesland?

De bouwvak laat nog even op zich wachten, maar de scholen hebben sinds vandaag wel al vakantie. We geven je een overzicht van waar je dit zomerweekend zoal naartoe kunt gaan.

Welcome To The Village

Het muziekfestival begon donderdagavond al, maar voor zaterdag en zondag zijn er zeker nog tickets te krijgen. Zelf omschrijven de WTTV'ers het evenement bij de Groene Ster in Leeuwarden als ,,het mooiste kleine dorp van heel Nederland''. Wie er dit weekend op het podium staan? Onder meer Warhaus (zwoele indie uit België), Wende (engagement in Nederlandstalige luisterliedjes) en The Homesick (punkmuziek van Dokkummer bodem).

Leeuwarden, Groene Ster
Hele weekend

Hynstedagen

Ook al aan de gang: de Hynstegdagen bij Garyp. De organisatie belooft een afwisselend programma met keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, avondconcours en shows. Extra reden voor een - hippisch - feestje: het evenement mag twintig kaarsjes uitblazen.

Sumar/Garyp, Sumarreheide

Zaterdag 21 juli

Havendagen

Een aan te prijzen activiteit tijdens deze warme dagen: suppen, op een banaan varen of flyboarden. In Stavoren kan het allemaal, daar vinden dit weekend de Havendagen plaats. Er zijn 'Visserijgames', een zeilwedstrijd en een ambachtenmarkt. Ook een vlootschouw en een keur aan artiesten als Lytse Hille en Jelle Jitze staan op het programma.

Stavoren, Oude Haven

Zaterdag 21 juli

Beyond Dada en De Stijl Part II

Genoeg van de warmte? Zondag opent in Museum Dr8888 de expositie 'Beyond Dada en De Stijl Part II'. Naast de meesters van het dadaïsme als Duchamp en Van Rees, hangen jonge kunstenaarstalenten en Friezen als Anne Feddema en Machiel Braaksma. De expo loopt nog tot en met 30 september.

Drachten, Museumplein 2

Vanaf zondag 22 juli

 

Meer activiteiten zijn te vinden op www.vanplan.nl

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement