Wat is er dit weekend te doen in Friesland?

Dit weekend is er weer genoeg te doen in Friesland voor wie er even op uit wil trekken. Luisteren naar draaiorgelmuziek, of toch liever Bach? Hier een greep uit alle activiteiten.

De 8ste dag

Een bonte stoet van mensen, machines, dieren en attributen zet zich zondag in beweging in de binnenstad van Leeuwarden. De 8ste dag veroorzaakt een heuse kettingreactie in de Culturele Hoofdstad van 47 verschillende projecten.
Leeuwarden, binnenstad
Zondag 8 juli

Friese rassen en gewassen

Met als motto ‘Friese rassen en gewassen laten zich zien’ zijn er deze zomer excursies waarin Friese landbouwgewassen en dieren- en fruitrassen centraal staan. Zondag vindt de excursie plaats in Park Vijverburg in Tytsjerk. Doel van de excursies is om het Fries erfgoed levend te houden. In Tytsjerk wordt aandacht besteed aan het fokcentrum voor Friese hoenders en de demonstratietuin voor landbouwgewassen.
Tytsjerk, Park Vijversburg
Zondag 8 juli: 14.00 en 16.30 uur

Draaiorgelfestival

De muziek van negen draaiorgels klinkt zondag in de Leeuwarder Prinsentuin tijdens het draaiorgelfestival. Dit jaar ligt de nadruk op orgels die muziek verzorgen in andere media. Zo is er de 35-jarige Voigt van Riddering, waarvan muziek wordt gespeeld in het computerspel Roller Coaster Tycoon. En de Dolores is elke zaterdag te horen op Qmusic. Behalve orgels uit Gouda en Utrecht is ook de geheel gerestaureerde De Fruitschalen, het Leeuwarder stadsorgel, aanwezig.
Leeuwarden, Prinsentuin
Zondag 8 juli: 13.00 - 17.30 uur

Open atelierroute

Rijke akkers, lange dijken, een eindeloze horizon en altijd veranderende wolkenluchten. Dat alles vertaalt zich in een grote diversiteit aan kunst in evenzovele technieken op het Bildt. Dertig kunstenaars in en rondom Oudebildtzijl houden dit weekend open atelier.
Oudebildtzijl, diverse locaties
Zaterdag 7 juli en zondag 8 juli, 13.00 - 18.00 uur

Bach in Dokkum

Organist Auke de Boer speelt vrijdagavond een aantal weinig vertolkte werken van Bach op zowel het koororgel als het Helman-Flentroporgel (1688/1979) in de Grote- of Sint Martinuskerk in Dokkum.
Dokkum, Grote Kerk
Vrijdag 6 juli, 20.00-20.40 uur

Welkom in Workum

Suppen, zakslaan, spijkerbroekhangen en beachvolleybal zijn slechts een paar van de vele activiteiten die deze dagen plaatsvinden in Workum. Daar wordt voor de achtste maal het culturele en sportieve evenement Welkom in Workum op touw gezet.
Workum, diverse locaties
Vrijdag 6 tot en met zondag 8 juli

MadNes

Het is dit jaar de tiende editie van het surf-, skate- en muziekfestival MadNes. Er spelen tientallen acts, waaronder Death Alley, The Cool Quest en Bökkers. Daarnaast worden er sporten beoefend als indoboarden, brandingraften, mountainboarden, slackline rodeo, beach dodgeball en apenkooi. De Green Stage wordt van energie voorzien door fietsende bezoekers.
Ameland, het strand bij Nes
Vrijdag 6 juli tot en met zondag 8 juli (festivalkaarten uitverkocht)

Meer activiteiten zijn te vinden op www.vanplan.nl

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement