Wat is er dit weekend te doen?

Swingende muziek, acrobatische trucs, dans, spectaculaire freerunners en hilarische straatacts. Zaterdag is het allemaal te vinden in de binnenstad van Leeuwarden. Het Fries Straatfestival is slechts een van de activiteiten die voor dit weekend op het programma staan. Hier een kleine greep uit het aanbod dit weekend.

De freerunners van La Fabrique Royale, internationale toppers uit Frankrijk, trotseren de zwaartekracht en vliegen letterlijk van dak naar dak met een indrukwekkende precisie. Naast dit spektakel is er veel muziek, zijn er straatacts en kunnen bezoekers onder meer de code kraken in een escaperoom.

Leeuwarden, binnenstad
Zaterdag 26 mei, 13.00-17.00 uur

loading

Pride Leeuwarden

Na drie edities als GayStraightParade gaat het evenement dit jaar verder als Pride Leeuwarden. Dit jaar volgt na de parade van 26 boten tussen 16.00 en 18.00 uur een PRIDE party op het Mata Hari Plein, met een optreden van Lois Lane (20.30 uur). Met de Pride Leeuwarden wil de organisatie vrijheid en diversiteit vieren.

Leeuwarden, binnenstad en Mata Hari Plein
Zaterdag 26 mei: vanaf 17:00 uur

Keunstrûte Littenseradiel

In de Greidhoeke in de voormalige gemeente Littenseradiel wonen en werken veel kunstenaars. Om hun werk meer bekendheid te geven stellen dertig kunstenaars een weekend lang hun ateliers open. Dit jaar vindt de Keunstrûte Littenseradiel voor de negende maal plaats.

Dorpen in (voormalig) Littenseradiel
Zaterdag 26 en zondag 27 mei, 11.00-17.00 uur
Startpunt: Overzichtsexpositie De Omrin 22a in Winsum

loading  

Speciale editie Turfrace Smallingerland

Historische skûtsjes en pramen binden dit weekend de strijd met elkaar aan tijdens een speciale editie van de Turfrace Smallingerland. De start is vrijdagavond in De Veenhoop, de eerste etappe eindigt in Drachten. De bemanning mag alleen zeilen, jagen of bomen. Vrijdagavond zijn in de passantenhaven in het centrum van Drachten allerlei activiteiten. Zaterdag volgt de grote hardzeilwedstrijd van Drachten naar Leeuwarden. De schepen varen in een vloot door Leeuwarden en meren af in de Museumhaven Leeuwarden.

Binnenwateren, evenementen in o.a. Leeuwarden, Drachten
Vrijdag 25 en zaterdag 26 mei

Korenfestival

24 koren treden zondag elk 20 minuten op tijdens Balk Festival Noord. Het festival biedt popkoren en vocal groups uit Friesland, Groningen, Drenthe en de kop van Overijssel een podium om op te treden, feedback te krijgen, elkaar te inspireren en te ontmoeten. Er is een gastoptreden van Jazzmatazz uit Zwolle.

Drachten, schouwburg De Lawei
Zondag 27 mei, 10.00-17.30 uur

loading

Lân fan Taal
Alex Riemersma leest zaterdagmiddag voor in bezoekerscentrum Obe in Leeuwarden in het kader van Lân fan Taal. Hij behandelt deze middag De tsien fan Martens Afke van Nienke van Hichtum.

Leeuwarden, bezoekerscentrum Obe
Zaterdag 26 mei: 14.00-15.00 uur

Muzikamer Concert

Gerard & Compagnie, het speciale duo Jan en Zus en als speciale gast The Mudbirds treden op tijdens het Muzikamer Concert in Noardburgum.

Noardburgum, Tsjerkepaed 28
Zondag 27 mei, 15.00 uur

Afscheidsconcert Koar Fjouwerlûd

In januari kwam er een eind aan Koar Fjouwerlûd door het teruglopende ledental. Zondag is het koor voor het laatst te beluisteren in de Martinikerk in Itens. It Lytskoar werkt mee aan dit afscheidsconcert.

Itens, Martinikerk
Zondag 27 mei, 15.30 uur