Warm welkom voor mus en mees in Wolvega

Leerlingen van SBO De Triade in Wolvega hingen woensdagochtend dertig nestkastjes op in park De Nieuwe Aanleg en de naastgelegen begraafplaats.

De kinderen deden dat samen met Weststellingwerver wethouder Jack Jongebloed en mensen van de plaatselijke Vogelwacht.

Met de actie hopen zij dat meer verschillende soorten vogels in het lommerrijke gebied ten zuiden van Wolvega zullen neerstrijken. Zo hopen gemeente en Vogelwacht op de komst van kool- en pimpelmezen, boomklevers, mussen en gekraagde roodstaarten.

De nieuwe vogelvoorzieningen maken deel uit van een breder gemeentelijk streven naar meer biodiversiteit, waarin ook insecten als gaas- en sluipvliegen, hommels, bijen en sluipwespen alle ruimte wordt geboden. Her en der in De Nieuwe Aanleg zijn daartoe bloembollen geplant en in de omgeving laat de gemeente bloemenweides aanleggen.

De vogels en insecten spelen een belangrijke rol bij het bestrijden van plaagdieren als de eikenprocessierups. Koolmezen en mussen lusten daar wel pap van en ook de larven van gaasvliegen en sluipvliegen gelden als vijand van de plaagrups.

Bij deze maatregelen blijft het niet. Later dit voorjaar komt in De Nieuwe Aanleg nog een torenvalkenkast en wordt ijsvogels een nieuwe broedplek geboden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement