Waddenheli voorlopig gegund aan ANWB

Het patiëntenvervoer van en naar de Wadden is voorlopig gegund aan de ANWB. Andere inschrijvers kunnen nog tot 4 juli protest aantekenen.

Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Fryslân liet woensdag weten dat er eindelijk een helikopterbedrijf is gekozen. De overkoepelende ambulance-organisatie, die in Drachten zetelt, wilde ,,vanwege de juridische complexiteit’’ echter nog niet bekendmaken welk bedrijf.

Dit is de ANWB (de tak Medical Air Assistance), blijkt uit stukken. De wielrijdersbond heeft ,,de economisch meest voordelige inschrijving’’ gedaan. De overige inschrijvers ,,zijn ongeschikt en/of hebben een ongeldige inschrijving gedaan’’.

Een eerdere gunning van de zogenoemde Waddenheli liep uit op juridisch getouwtrek. De aanbesteding moest opnieuw. Er loopt nog altijd een hoger beroep én een bezwaar van het Belgische bedrijf Heliventure. RAV Fryslân besloot vorige maand de nieuwe aanbesteding toch te hervatten, ondanks de nog lopende juridische trajecten. De vertraging bedraagt al anderhalf jaar.

De aanbesteding gaat om een periode van vijf jaar. RAV Fryslân heeft hiervoor 17,5 miljoen euro klaarliggen. Zowel RAV als ANWB kon of wilde niet reageren.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement