Waddenheli: rechtszaak gewonnen, wel extra vertraging

De aanbesteding voor de nieuwe Waddenheli is hervat. RAV Fryslân heeft een rechtszaak hierover gewonnen. Wel is er nieuwe vertraging.

De rechter heeft woensdag de vorderingen van het Belgische Heliventure afgewezen. Dit helikopterbedrijf beschuldigde Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Fryslân, een overkoepelende ambulance-organisatie, ervan de aanbesteding voor de nieuwe Waddenhelikopter af te stemmen op de ANWB.

Volgens de rechter is dit echter niet het geval. Daarnaast mocht de RAV vorig jaar de eerste aanbesteding best intrekken en een nieuwe uitschrijven.

Extra vertraging

Als gevolg van de rechtszaak is er twee maanden extra vertraging. De ambulance-organisatie hoopt dat de Waddenheli per 1 oktober patiënten kan vervoeren, eerst alleen overdag. De heli vliegt dan anderhalf jaar later dan gepland.

Geen zorgen

Volgens woordvoerder Jouke Wijnalda is de RAV ,,erg tevreden’’ met de uitkomst. De Kustwacht blijft nu iets langer de ambulancetaak waarnemen. ,,Dus patiënten op de eilanden hoeven zich geen zorgen te maken.’’

Binnen een week maakt Heliventure bekend of het in hoger beroep gaat.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement