Waarom komt er een 'groene muur' langs de A6 bij Lemmer?

Aan de oostkant van de snelweg A6 tussen Lemmer en Bant wordt de komende tijd een geluidswal aangelegd. Staatsbosbeheer heeft plannen om vervolgens op een deel van deze ‘groene muur’ zonnepanelen te plaatsen.

De natuurorganisatie is bezig om het Schoterveld, tussen de A6 en het Kuinderbos, om te vormen tot nieuwe natuur. Donderdagavond 20 september is hierover een informatiebijeenkomst in Bant.

Onderdeel van de plannen is de aanleg van een landschapswal, zoals Staatsbosbeheer de geluidswal noemt. Deze wal is bedoeld om de ‘verstoring’ van de A6 in het Schoterveld te minimaliseren en om meer variatie in flora te krijgen.

Weide voor zonnepanelen

Staatsbosbeheer hoopt vervolgens een deel van de geluidswal te kunnen gebruiken als weide voor zonnepanelen. De organisatie onderzoekt dit nog.

De geluidswal wordt deels gemaakt van slib uit nabijgelegen vaarten. Zo worden deze watergangen meteen op diepte gehouden, belangrijk met het oog op klimaatverandering en de - voorspelde - grotere kans op plensbuien.

De wal wordt afgedekt met ‘gebiedseigen grondsoorten’ uit het Schoterveld. Hierdoor kan volgens Staatsbosbeheer vooral op de zanderige plekken interessante flora ontstaan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement