Ze weten niet waar ze de lassers vandaan moeten halen. Daarom hebben drie grote metaalbedrijven in Hallum, Franeker en Sint Jacobieparochie de handen ineen geslagen voor het scholen van nieuw personeel.

,,De vraag naar vakmensen is zo groot, het lijkt haast wel op de voetbalmarkt’’, zegt directeur Hendrik Jonkers (85 werknemers) van Oostwoud in Franeker. Het is nog net niet zo dat scouts getalenteerde werknemers bij de concurrentie komen wegkapen. Ook in Noordwest Friesland keken de werkgevers in hun vacaturejacht wel eens met een scheef oog naar elkaar, zo bekent de fabrikant van medisch meubilair, postkasten en garderobes.

,,Maar ik had eigenlijk al heel lang een droom dat we ook konden samenwerken.’’ Bij een kopje koffie besprak Jonkers met zijn collega’s van Meijer Metal in Sint Jacobiparochie (170 werknemers) en Oreel (130 werknemers) in Hallum het idee om gezamenlijk een opleiding voor nieuwe metaalwerkers op te starten.

Binnen twee jaar gediplomeerd lasser of verspaner

,,Als je dat als bedrijf alleen wilt doen, dan ben je als MKB’er eigenlijk te klein’’, zegt Hendrik Meijer van Meijer Metal. Zo smeedden de drie metaalbedrijven een pact met ROC Friese Poort in Leeuwarden en Randstad Vakschool Techniek.

Ze willen ieder jaar negen tot twaalf cursisten opleiden tot lasser, lasprogrammeur of verspaner (iemand die metaal of gietijzer in de juiste vorm brengt). De deelnemers werken vier dagen in de week bij Oreel, Meijer of Oostwoud en hebben een scholingsdag. Binnen twee jaar hebben ze een MBO-diploma, waarmee ze verzekerd zijn van werk. De werkgevers richten zich op schoolverlaters, zij-instromers en statushouders.

Dame verruilde kantoorbaan voor fysiek werk

,,We hebben hier een vrouw, die werkte eerst op de administratie’’, vertelt HR manager Stephanie de Linde van Oreel. ,,Ze zit nu in de verspanning. Dan heb je het over licht tot middelzwaar fysiek werk.’’

Voormalige vluchtelingen werken nog niet bij de Hallumer metaalbewerker. ,,Maar wij hebben wel een ploeg van tien, twaalf Poolse collega’s, die al zo’n tien jaar bij ons werken. Ze begonnen op uitzendbasis, maar ik denk dat driekwart van hen inmiddels een vast contract heeft.’’

Oreel start dit najaar met stevige bedrijfsuitbreiding

Oreel zit te springen om nieuwe mensen. Dit najaar start de bouw van een nieuwe bedrijfshal. ,,Wij zouden in omzet gemakkelijk kunnen groeien’’, zegt Meijer. ,,Maar we hebben de mensen niet, dus dan moet je keuzes maken.’’ In de scheepsbouw detacheren werven personeel bij elkaar. ,,Dat is mijn tweede droom’’, zegt Jonkers. ,,Maar we moeten eerst deze stap maar eens zetten.’'

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct