Waar kun je Maarten van der Weijden dinsdag en woensdag spotten?

Maarten van der Weijden is bezig aan een oefentocht van 143 kilometer tussen Amsterdam-West en Leeuwarden. De langeafstandszwemmer duikt dinsdag meerdere keren in Friesland op, ter voorbereiding op zijn 11stedenzwemtocht. Waar is hij te zien?

Zo probeert Maarten van der Weijden de Elfstedenzwemtocht te voltooien
Lees verder

De voormalig Olympisch kampioen komt naar verwachting woensdagochtend aan op zijn eindbestemming in Leeuwarden. Tijdens de training test de zwemmer onder meer de materialen, zoals een geavanceerde lichtbril die hem wakker moet houden, thermopillen die hem warm houden en zijn zwempak.

Ook oefent hij met de veiligheids- en medische procedures en met een dolfijnennet waarmee hij bij Stavoren vanuit het IJsselmeer naar het Friese binnenwater wordt getakeld.

Waar is Van der Weijden dinsdag en woensdag te zien?

Stavoren, 13:20 uur. Van der Weijden wordt via een dolfijnennet naar de andere kant van de sluis bij Stavoren overgeheveld.

Hindeloopen, 17:00 uur

Workum, 19:00 uur

Bolsward, 22:30 uur

Wommels, woensdag 00:30 uur

Baard, woensdag 2:50 uur

Leeuwarden, woensdag 6:45-9:00 uur. Van der Weijden voltooit zijn trainingstocht bij de Prinsentuin. De exacte eindtijd staat nog niet vast.

Wat wil Van der Weijden?

Van der Weijden wil met zijn zwemtocht langs de elf steden, 200 kilometer non-stop in totaal, zo veel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek. Hij is zelf voormalig kankerpatiënt, hij had leukemie. Vlak voordat hij vertrok deed hij nog een oproep aan mensen om tijdens de Elfstedentocht van 18 tot en met 20 augustus een stukje met hem mee te zwemmen en ook geld in te zamelen. Tot nu toe hebben bijna zeshonderd belangstellenden zich hiervoor aangemeld.

Voor meer informatie en donaties: www.11stedenzwemtocht.nl

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement