Waadhoeke: Zorg zelf voor afvoer van je kerstboom

De gemeente Waadhoeke stopt eind dit jaar met alle regelingen die er waren voor het ophalen van de kerstboom. Inwoners moeten zelf voor afvoer zorgen.

De gemeente Waadhoeke heeft alle dorpsbelangen, buurt- en wijkverenigingen een brief geschreven hoe de afvoer van kerstbomen voortaan moet plaatsvinden. Inwoners kunnen de boom kosteloos inleveren bij de milieustraat, kunnen het groen verknippen en in de biobak deponeren, de kerstboom aanmelden voor ophalen tijdens de eerstvolgende takkenroute in februari of de naaldboom door een andere inzameler op laten halen. De kosten zijn daarbij voor de eigenaar van de boom.

De gemeente kiest ervoor de inzameling op één manier te regelen en schaft alle verschillende regelingen uit de voorgaande gemeentes Franekeradeel, Menameradiel, het Bildt en Littenseradiel, af. Zo worden de oude bomen niet meer via afzonderlijke routes opgehaald door de gemeente. In Franekeradeel konden wijkverenigingen en dorpsbelangen een vergoeding krijgen voor de inzameling. Die regeling wordt beëindigd.

Waadhoeke realiseert zich dat het stopzetten van de vergoeding mogelijk een teleurstelling is, maar oordeelt dat het niet haalbaar is om dit in een beperkt deel van de gemeente voort te zetten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement