Vuurtoren Ameland beschilderd voor Kunstmaand

Vanaf half oktober wordt begonnen met het beschilderen van de vuurtoren van Ameland.

De versieringen van de vuurtoren zijn in het kader van Kunstmaand Ameland, die vanaf 5 november van start gaat. Het thema van de Kunstmaand Ameland luidt 'Over de Horizon', vanuit de gedachte dat Scandinavische landen en kunstenaars zich door de horizon laten inspireren. Tijdens de Kunstmaand exposeren namelijk onder meer kunstenaars uit Zweden, Denemarken en Noorwegen op Ameland.

De vuurtoren-opdracht is uitbesteed aan beeldend kunstenaar Rachel van Balen uit Groningen. ,,We beelden onder meer een duiker, potvis en zeehond af", zegt Van Balen, die zelf de schilderwerkzaamheden voor haar rekening neemt. ,,Het wordt een megaklus, want we moeten drie verschillende lagen verf aanbrengen. Ik probeer elke dag hulp te krijgen. Meer dan één persoon lukt echter niet, omdat er niet meer mensen in de schilderlift kunnen.”

De metamorfose van het baken is alleen tijdens de maand november: begin december staat er een onderhoudsbeurt gepland waarbij de toren wordt schoongemaakt en opnieuw geschilderd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement