Vrouw houdt geld benefietacties voor zichzelf

Een groep mensen uit Twijzelerheide hield in augustus vorig jaar een benefietactie voor een ongeneeslijk ziek meisje (5) uit Limburg, maar een groot deel van de opbrengst bereikte het kind niet.

Na diverse radio-uitzendingen, veilingen en collectes van het PCT Team uit Twijzelerheide, kregen sommige actievoerders argwaan of het geld wel bij de juiste doelen terecht was gekomen. De pijlen wezen direct op een man en een vrouw uit Twijzelerheide. Zij waren namelijk de penningmeesters van de actie.

De opbrengst – ongeveer 7000 euro – zou voor de helft naar het meisje uit Limburg gaan. Haar grootste wens was om Disneyland Parijs te bezoeken. Het restant van het geld zou worden overgemaakt naar KIKA.

Na onderzoek van de politie, bleek dat het geld echter nooit was overgemaakt. Later bleek dat de man hier niet van op de hoogte was. De vrouw had het geld voor eigen doeleinden gebruikt. Tegen haar is een proces-verbaal opgemaakt.

De ouders van het zieke meisje kregen uiteindelijk een veel kleiner bedrag dan aanvankelijk de bedoeling was op hun rekening gestort.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement