Vrouw (60) seksueel misbruikt in woning

De politie is een grootschalige opsporing gestart na een zedendelict waarbij een 60-jarige vrouw het slachtoffer is geworden.

Op zondagavond 22 mei is de vrouw in haar woning in Leeuwarden seksueel misbruikt door een nog onbekende man.

Uit het onderzoek is gebleken dat de dader op de fiets, vermoedelijk vanuit de richting Groningerstraatweg, naar het huis van de vrouw is gegaan. Hij is vertrokken in de richting van de Prof. Mr. P. S. Gerbrandyweg.

Signalement

Het gaat om een blanke man van ongeveer 30 jaar en 1.70 meter lang. Hij heeft donker haar en een verzorgd uiterlijk, aldus het slachtoffer. Hij had een tatoeage op beide bovenarmen. Hij sprak zonder accent. De man droeg een witte baseball-cap met een halflange jas, een spijkerbroek en hoge donkere (wandel)schoenen met veters.

De politie kon niet zeggen hoe de dader het huis is binnengedrongen. De straatnaam werd vanwege privacyredenen niet gegeven.

Onderzoek en tips

De politie heeft maandag een buurtonderzoek gehouden en zoekt getuigen en meer informatie. Neem contact op met het onderzoeksteam in Drachten op 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement