Vrolijke en verbaasde Piet Paulusma krijgt honderden kaarten en mailtjes

Bij Omrop Fryslân zijn de afgelopen dagen honderden kaarten, mailtjes en berichten binnengekomen voor weerman Piet Paulusma, die vorige week in het ziekenhuis belandde. Hij had een acute blokkade in zijn dikke darm en moest met spoed worden geopereerd.

Omrop Fryslân liet vorige week meteen weten dat beterschapswensen voor Piet Paulusma ook naar het mediabedrijf gestuurd kunnen worden. Paulusma is al meer dan dertig jaar actief voor de Omrop.

En dat heeft de omroep geweten. Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker zegt maandag 50 tot 100 'fysieke' kaarten te hebben ontvangen voor Paulusma. ,,En dêr moat de wykeinpost noch by komme.'' Daarnaast stroomden bij de Omrop vele tientallen mailtjes en social media-berichten binnen.

'Fleurich en fernuvere'

Bakker is zaterdagavond bij de weerman geweest, in het ziekenhuis. Paulusma was 'fleurich', aldus de hoofdredacteur, en ietwat 'fernuvere' vanwege de vele en mooie reacties die hij heeft ontvangen.

SKS leeft mee met huisweerman Piet Paulusma: 'Wy binne enoarm skrokken'
Lees verder

Volgens Bakker wilde Paulusma eigenlijk afgelopen zaterdag al naar huis. Dat was iets te optimistisch. Nu denkt Paulusma later deze week naar huis te kunnen.

'Een flink stuk gelopen'

Via social media meldde de weerman uit Harlingen zondag zelf ook dat het alweer wat beter gaat. ‘Vandaag samen met de verpleging een flink stuk gelopen’, vertelde hij op Twitter.

Dat beviel Paulusma wel. Hij had zelfs oog voor het weer: ‘Het was genieten van de zon, de zomerwarmte en nog een vleugje wind ook. Het ging goed.’

Paulusma besloot op Twitter: ‘Dus gaat het de goede kant op. Een warme groet, Piet.’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement