Vrijwilligerstekort? De LC helpt zoeken!

Bij de start van de campagne NL Doet start de Leeuwarder Courant haar eigen project. Met LC Doet ontfermt de krant zich over de immense problemen waar clubs en verenigingen tegenwoordig mee kampen: het schreeuwende tekort aan vrijwilligers.

Bestuursleden van speeltuinverenigingen, dorpsbelangen en sportclubs zitten met de handen in het haar. Want waar halen ze de gedroomde nieuwe voorzitter, secretaris of penningmeester vandaan? Wie wil helpen met het onderhoud van de speeltoestellen, wie snoeit de heg, wie bestelt de nieuwe shirts?

Het is een groot probleem. Vrijwilligers vormen het fundament van het Friese gemeenschapsleven. Zonder helpende handen zijn er geen iepenloftspullen, geen sporttoernooien of dorpsfeesten.

LC biedt een podium

De Leeuwarder Courant besteedt de komende tijd aandacht aan deze problematiek. We beschikken niet over een blik vrijwilligers, maar hebben wel een podium - de krant en onze website. Daarop bieden we noodlijdende verenigingen en besturen de komende weken de ruimte. We schetsen de problemen waar ze mee kampen en komen met voorbeelden van clubs waar het wèl goed gaat, al dan niet op onconventionele manieren.

Oproep

De clubs en besturen kunnenvia de link hieronder een oproep doen. Heb je belangstelling om zelf een functie op je te nemen, dan kun je dat oook laten weten. Wij proberen matches te vinden tussen vraag en aanbod.

Ik bied mij aan als vrijwilliger

Wij zoeken vrijwilligers

Wel en wee

Wekelijks belichten wij het wel en wee van een club, bestuur of vereniging. Wie voor LC Doet in aanmerking wil komen, kan reageren met een mail naar tips@lc.nl. Schrijf ons in maximaal 300 woorden waarom we in actie moeten komen. Wie weet komt er dan binnenkort een LC-redacteur bij je langs om uw verhaal op te tekenen, in woord en beeld.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement