Vriendentuinen wil uitbreiden naar Noordoost-Nederland

Om de Voedselbanken te voorzien van voldoende vers groente en fruit wil het initiatief Vriendentuinen uitbreiden naar Noordoost-Nederland.

Landelijk zijn er op dit moment 41 Vriendentuinen actief. Het zijn zorgboerderijen die met hun vrijwilligers en cliënten voldoende vers voedsel voor de voedselbanken in de regio produceren. De tuinen zitten nu vooral in Noord-Holland, Gelderland en Noord-Limburg. De initiatiefnemers hebben andere zorgboerderijen opgeroepen dit voorbeeld te volgen.

Dit is vooral in Noordoost-Nederland van belang, aldus Willem van der Prooijen, bestuurslid van Voedselbanken Nederland. ,,Er zijn 167 voedselbanken lid van de landelijke vereniging . We hebben hen onlangs gevraagd naar de inhoud van de voedselpakketten die ze uitreiken. Wij kregen terug dat 17 voedselbanken geen goede pakketten kunnen samenstellen. En van die 17 zitten er 11 in de regio Noordoost-Nederland. Onze oproep is dan ook om vooral in deze regio Vriendentuinen op te zetten, en te gaan samenwerken met de lokale voedselbanken.”

Door de Vriendentuinen komt er vers groente en fruit in de voedselpakketten van de Voedselbank. Tijdens een bijeenkomst van zorgboerenvereniging BEZINN zijn de zorgboeren ingelicht dat ze met steun van Stichting Doen een Vriendentuin op kunnen zetten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland