Vriend ‘bestolen’ van herderpup: ‘Ze sloeg toe terwijl ik sliep’

Een man uit Vorden eist een witte herder terug van een vrouw uit Sneek. Zij zou op nieuwjaarsdag de puppie met het hondenpaspoort hebben gestolen terwijl hij lag te slapen.

De man kocht vier dagen voor de jaarwisseling voor 450 euro een puppie bij een fokker. Een prachtige jonge witte herder. ,,Ik was gelijk verkocht toen ik de hond zag’’, vertelde hij kantonrechter Wanner Los tijdens een kort geding woensdagochtend. ,,Het karakter, het uiterlijk, de ouders.’’ De Vordenaar liet het beestje diezelfde dag nog registreren in de databank voor gezelschapsdieren, waardoor de herderpup een hondenpaspoort kreeg.

Toegeslagen

Een paar dagen na de aankoop van het dier ging het mis. De man bleef oudejaarsavond bij zijn vriendin in Sneek slapen. Gedurende de nacht heeft zij volgens hem het hondenpaspoort uit zijn spullen gevist en is er met de puppie vandoor gegaan. ,,Ze heeft toegeslagen terwijl ik lag te slapen.’’

Toen hij wakker werd en merkte dat de hond weg was heeft hij naar eigen zeggen contact gezocht met de vrouw om het beest terug te krijgen. Zij was dat niet van plan en schakelde de politie in om de man uit haar huis te krijgen. De Vordenaar is uit eigen beweging vertrokken.

Afpakken

Toen hij de vrouw een paar dagen later met de hond zag lopen, probeerde hij het dier af te pakken, maar dat lukte niet.De man heeft vervolgens de politie ingeschakeld, diefstal gemeld en de vrouw gesommeerd de pup binnen een week terug te brengen. Dat gebeurde niet.

De vrouw woont inmiddels weer bij haar ex-partner, zo werd tijdens de zitting duidelijk. Die deed een paar dagen voor de rechtszaak nog pogingen om een zitting te voorkomen door voor te stellen het aankoopbedrag terug te betalen. Volgens de Vordenaar erkent de vrouw daarmee dat hij de rechtmatige eigenaar van de hond is.

Rechter Los wilde van de man weten waarom hij per se de pup terug wil. ,,U had toch ook een andere hond kunnen uitkiezen?’’ Voor de Vordenaar is dat geen optie. ,,Een nieuwe hond vervangt niet dat stukje dat ik heb met deze hond. Het is diefstal.’’

De vrouw was niet bij de zitting aanwezig. Ze had zich ziek gemeld. Rechter Los wacht op een doktersverklaring. Als die er komt, volgt er een nieuwe datum voor een zitting. Blijft die achterwege, dan volgt een verstekvonnis op 21 maart.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement