Vragen over toekomst Floriade na vertrek Jannewietske de Vries

Het vertrek van Jannewietske de Vries (56) als directeur van de Floriade zorgt voor vragen in de gemeenteraad van Almere over de toekomst van de tentoonstelling.

De Vries wordt burgemeester van Súdwest-Fryslân en vertrekt daarom uiterlijk 27 september bij de Floriade. Maar vorige week werd bekend dat ook de voltallige raad van commissarissen weggaat.

Debat

De D66-fractie in de Almeerse gemeenteraad vraagt daarom donderdag een interpellatiedebat aan. De partij wil weten welke consequenties de overstap van De Vries heeft voor de Floriade, die in 2022 wordt gehouden.

Commissarissen 1 augustus weg

Volgens Omroep Flevoland treedt de vijfkoppige raad van commissarissen per 1 augustus terug . Een koerswijziging voor de Floriade, ingegeven door de gemeente Almere, zou hiervan de oorzaak zijn. De oorspronkelijke opdracht van de commissarissen zou hierdoor ,,significant” zijn veranderd.

Volgens De Vries zal haar vertrek de voorbereiding voor de Floriade niet in de war sturen. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat de gemeente Almere en de staande expo organisatie, de Floriade B.V., een fantastische expo realiseren in 2022’’, verklaart ze op de Floriade-website .