Voorbeschouwing SKS: Wie kan Douwe Visser (op)volgen?

Douwe Visser (Grou) begint zaterdagmiddag als enige kampioen in de vloot aan het nieuwe SKS-kampioenschap. Wordt hij voor de vijfde keer beste of wordt het nu (eindelijk) een keer Albert, Gerhard, Pieter of Johannes? De veertien schippers uitgelicht.

Albert Visser, Lemmer

Sinds 2014 schipper op Lemmer en daarvoor vanaf 2005 aan het helmhout van Drachten. Nog nooit werd de broer van Douwe Visser Sneek kampioen, maar dit jaar staan de seinen op groen. Met broer Douwe is in ieder geval een groter concurrent verdwenen, want nog nooit eindigde Albert in een klassement boven Douwe. Ook zeilt Lemmer dit jaar met nieuw tuig. En de cijfers liegen niet: Albert Visser is een zeer stabiele zeiler, getuige zijn klassementen in 2017 (vijfde) en 2016 (vierde). In beide jaren zeilde hij geen enkele keer in de dubbele cijfers. Winnen deed hij echter ook niet. Daarvoor moeten we terug naar 2015. In dat jaar won hij op De Veenhoop. Maar Albert weet ook: wil je kampioen worden, dan moet je ook een keer een dagprijs pakken. En hij moet Douwe Grou verslaan. Albert eindigde nog nooit boven zijn neef.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement