Voor sterkste man Jitse Kramer is 'de sirkel rûn' met feestje bij Arnold Schwarzenegger thuis

Vroeger keek de kleine Jitse Kramer alle films waar Arnold Schwarzenegger in speelde, zaterdagavond vierde de sterke Fries een feestje op het landgoed van de ex-bodybuilder en gouverneur in Santa Monica.

De Fries, geboren in Ferwert en wonend in Leeuwarden, is in Los Angeles voor de kwalificatie van de Arnold Pro Strongman World Series, een wedstrijd voor de sterkste mensen ter wereld.

De wedstrijd van zaterdag was een extra wedstrijd en kwalificatie voor de World Series, waarvoor Jitse Kramer ook al eerder naar onder andere Canada, Brazilië en Zuid-Afrika reisde. De extra wedstrijd was een eerbetoon aan de overleden brandweermannen tijdens de dodelijke bosbranden in Californië, afgelopen november.

FOTO SCREENSHOT FACEBOOK

De avond voor de wedstrijd op de pier van Santa Monica in Los Angeles werden Kramer en zijn tegenstanders uitgenodigd op de ranch van de naamgever van het event.

Jitse's moeder Afke Kramer is apetrots. ,,As lytse jongen seach hy altiten al nei de films mei Arnold Schwarzenegger. Dat hy no by him thús west hat, is in moai hichtepunt foar him. De sirkel is rûn.''

Op het landgoed wachtte het stel een klein feestje. Op Instagram schreef Jitse: ,,Arnold nodigde ons uit bij hem thuis voor een klein feestje. Really nice experience!''

Kramer streed tegen onder andere mannen uit Canada, Estland, Polen en Amerika. Hij won de wedstrijd niet, maar haalde wel een nieuw Nederlands record met een kleine, stevige stang. Hij deadliftte 413 kilo.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement