Voetbalkeepster Loes Geurts heeft nu ook haar lintje

Haar teamgenoten gingen haar voor, maar sinds gisteren weet ook voormalig Oranjekeepster Loes Geurts zich koninklijk onderscheiden.

Door persoonlijke omstandigheden kon de uit Hichtum afkomstige doelvrouw van het Nederlands voetbalelftal eind oktober niet aanwezig zijn in het Catshuis bij de huldiging van het team dat afgelopen zomer Europees kampioen werd. Geurts vervulde de rol van reserve-keeper. Premier Mark Rutte reikte de speelsters op die bijeenkomst een koninklijke onderscheiding uit.

Burgemeester Hayo Apotheker van Súdwest-Fryslân maakte dat gisteren meer dan goed. Hij speldde de 31-jarige Geurts de versierselen op horend bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

(Tijdelijk) gestopt

De keepster begon haar voetbalcarrière bij de F-jes van RES in Bolsward. In 2003 debuteerde Geurts in de selectie van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar.

Geurts speelde in Nederland voor AZ Alkmaar, waarmee ze in 2008 en 2009 kampioen werd. Via Frankrijk en Telstar belandde de doelvrouw in Zweden. Later keerde ze terug naar Frankrijk, waar ze een bescheiden rol vervulde bij Paris Saint-Germain. In augustus kondigde Geurts aan (tijdelijk) te stoppen met voetballen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement