Vliegveld Drachten genoemd in Zweedse drugssmokkelzaak

Vliegveld Drachten is afgelopen woensdag mogelijk gebruikt voor het smokkelen van drugs van Nederland naar Landskrona in Zweden.

Of de drugs ook in Drachten aan boord van de Cessna 172, een klein propellorvliegtuig, is gekomen is niet duidelijk. Volgens de gemeente Smallingerland, de eigenaar van de airstrip, is het vliegtuigje woensdag om half één in de middag geland in Drachten.

Woensdag om 18 uur landde het vliegtuigje in het zuiden van Zweden. Hier stond een politiemacht van 30 man de drugssmokkelaars op te wachten.

Aan boord vonden ze een tas met drugs. Om welk type drugs het gaat en hoeveel, is nog niet bekend. Tegen de Zweedse krant Sydsvenskan verklaarde internationaal openbaar aanklager Stefan Gradler dat hij een dergelijk grote drugssmokkel ,,sinds de jaren negentig niet meer heeft meegemaakt”.

De drie mannen die werden opgepakt komen uit de regio’s Stockholm en Småland. De Koninklijke Marechaussee wil niet ingaan op de vraag waar de drugs aan boord zijn gekomen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de politie in Zweden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement