Vijf bussen vol Friezen trekken langs mooiste plekken van de provincie (+video)

Reis langs It moaiste fan Fryslân

Meer dan tweehonderd mensen hebben donderdag een lange tocht gemaakt langs een aantal 'mooiste plekken en gebouwen' van de provincie.

De route ging onder andere langs het Karmelklooster, het stadhuis van Bolsward, de Waterpoort van Sneek en de Noorderhaven in Harlingen. Ook het planetarium in Franker, het 'tempeltje van Ids' bij Marrum en park Vijversburg stonden op het programma.

De tocht werd georganiseerd door de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad in samenwerking met de organisatie van It moaiste fan Fryslân en Paulusma Reizen.

Eerder dit jaar selecteerde een jury de mooiste honderd Friese objecten. Later koos de bevolking hieruit een top tien. Op dit moment kan hieruit weer een top drie worden gekozen op de website itmoaistefan.frl. In november worden de winnaars bekend.

Volgend jaar trekt Friesland waarschijnlijk veel meer toeristen dan anders, vanwege de Culturele Hoofdstad. Het is leuk als zij plekken kunnen bezoeken die door Friezen als het mooist zijn aangewezen, zo is de gedachte achter dit project.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement