Video: Welke nummers stemmen Friezen de Top 2000 in?

Inwoners van Ysbrechtum konden hun stemlijst voor de Top 2000 dinsdagavond persoonlijk bij de dj’s van Radio 2 inleveren.

De stembus van NPO Radio 2 stond dinsdagavond geparkeerd voor doarpshûs It Nije Formidden in Ysbrechtum. Dat was vooral te danken aan de lobby van inwoonster Jantine Nauta. ,,Wij zijn in Ysbrechtum allemaal enorme Top2000-fans. Toen we hoorden dat die bus hier kon komen, hebben we een oproep gedaan. Er is massaal gestemd. Het is in Hilversum echt opgevallen.”

NPO Radio 2-dj Paul Rabbering was onder de indruk van de hoge opkomst in Ysbrechtum. Het valt de dj op dat het nummer  Suspicious Minds  van Elvis Presley opvallend goed scoort in het dorp.

In de rest van Friesland is volgens Rabbering de Amerikaanse softrockband Toto   bijzonder populair. ,,Die staan met twee nummers in de Friese top vijf”, aldus de dj. ,,Bijzonder, want in de rest van Nederland heeft iedereen het over Queen en Hotel California.”

Over Friestalige platen kan Rabbering overigens kort zijn. ,,De Kast doet het altijd goed. Die staat weer genoteerd. Twarres daarentegen staat nog niet zo hoog, maar je kan nog stemmen tot vrijdag.”

Op vrijdag 22 december zit de speciale top2000-bijlage weer bij de LC en het DvhN.

Appgebruikers klikken hier voor de video.