Maandagochtend is op de vliegbasis de nieuwe Waddenheli gepresenteerd. Wat kan de Airbus H145 zoal? En wat is het medische idee erachter?

De juridische strijd was pittig. Het Belgische helikopterbedrijf Heliventure gaf niet zomaar op. Maar medio augustus was de kogel door de kerk: de ANWB mag vanaf dit najaar zeker vijf jaar het patiëntenvervoer van en naar de Waddeneilanden - de zogenoemde Waddenheli - uitvoeren.

En dat na maar liefst 55 jaar SAR-helikopters en bijna 2 jaar Defensie en Kustwacht, die het vervoer beide kort waarnamen. Nu is het de beurt aan de Medical Air Assistance-tak van onze nationale wielrijdersbond. Voorlopig alleen overdag. Vanaf medio februari vliegt de ANWB ook ’s nachts. Tot die tijd voert de Kustwacht de nachtvluchten nog uit.

Hulpverleningshelikopter

De ambulancehelikopter van de ANWB is een Airbus H145 (tot 2014 Eurocopter EC145 genoemd) uit 2015. Dit type wordt wereldwijd veel gebruikt als hulpverleningshelikopter. Standplaats is Vliegbasis Leeuwarden. Er is tevens een reservetoestel. De toestellen dragen de codes PH-OOP en PH-HOW.

loading

Afhankelijk van de functie kunnen er tot elf personen mee in een H145; twee crewleden plus negen passagiers. De Waddenheli gaat uit van minder personen, namelijk zes, omdat er ruimte nodig is voor medische apparatuur. Er kan ook een familielid van de patiënt mee en eventueel een huisarts.

De Airbus H145 is behoorlijk wendbaar. Het toestel maakt - in tegenstelling tot de Agusta Bell 412 van de SAR die tot 2015 van en naar de eilanden vloog - relatief weinig lawaai. Dat komt goed uit boven de Wadden en in de omgeving van ziekenhuizen. Het onderhoud valt mee. De kruissnelheid bedraagt 240 kilometer per uur.

Behandelen in heli

Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Fryslân , de overkoepelende ambulance-organisatie die het patiëntenvervoer aan de ANWB gunde, liet eerder al weten dat er een breder idee over zorg achter de ruime helikopter zit. ,,De behandeling begint meteen al in de nieuwe heli, en niet pas in het ziekenhuis. Daarvoor heb je behandelruimte nodig’’, aldus RAV-directeur Alie Gelissen. In de SAR-helikopter werden slachtoffers alleen gestabiliseerd.

Bert Dercksen, medisch manager bij RAV Fryslân, noemde de Waddenheli een vliegende ambulance. ,,We benaderen zoveel mogelijk de inrichting en de werkwijze van onze ambulances.’’ Op de piloot na zijn het eigen, bijgeschoolde RAV-mensen die het werk uitvoeren. Bij een hartinfarct moet gereanimeerd kunnen worden, bij een epileptisch insult moeten vitale functies worden veiliggesteld en zelfs een onverwacht vroege bevalling moet begeleid kunnen worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Video
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct