Video: Snorkelen in de Drachtstervaart

In het kader van kunstplan Bestemming Drachten snorkelde een handjevol deelnemers vrijdagochtend door de Drachtstervaart.

Inwoners van Drachten kunnen het hele weekend op expeditie in hun eigen woonplaats. De reis startte vrijdagochtend met een snorkeltocht door de Drachtstervaart.

De deelnemers zwommen vanaf het haventje bij de Molenend Zuidzijde naar de Philipsbrug. 

Bedenker en kunstenaar William Speakman ontwierp voor deze tocht kunstige amfibiedieren die door de deelnemers op de rug werden meegedragen. Op die manier lijkt het alsof er dieren in plaats van mensen door de vaart zwemmen.

De tocht is een onderdeel van het kunstproject Bestemming Drachten. Een plan dat uiteindelijk moet leiden tot de ontwikkeling van vier eigentijdse stadsmarkeringen in Drachten. Coöperatie TAAK en de kunstenaars dagen Drachtster uit om mee te denken over die kunstwerken. 

In het plan wordt veel aandacht besteed voor de herontwikkeling van de Westkop bij de Tussendiepen.

Deelnemers van de expeditie namen vrijdagochtend een cultureel kijkje bij het oningevulde bedrijventerrein. De reis eindigde met een bezoek aan de Sluisfabriek.

Appgebruikers klikken hier voor de video.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws