Video: Bambi-effect verdwijnt bij open dag edelhertenboerderij

De familie Talsma in Raard hield zaterdag een open dag van hun edelhertenboerderij.

De familie Talsma in Raard hield zaterdag een open dag van hun melkveehouderij aan de Bannerhuis. Behalve honderd koeien waren er ook dertig edelherten te bewonderen.

De familie Talsma houdt sinds een jaar of vijftien edelherten. Om mensen wat meer te informeren over het wild besloot de familie een open dag te houden in de herfstvakantie. ,,Troch it bamby-effekt fine in soad minsken it begrutlik’’, legt Meindert Talsma uit. ,,Dat byld kinne wy sa wat feroarje.’’

De bokjes worden als de tijd daar is, geschoten, geslacht en het vlees wordt veelal aan particulieren aan de deur verkocht. Een groep van dertig edelherten liep gistermiddag in het weiland bij de boerderij. De bok die over de groep hindes waakt, burlde er de afgelopen weken op los. Hiermee laat hij weten concurrentie niet te dulden, zodat hij zelf in alle rust voor nageslacht kan zorgen.

Behalve het bewonderen van de groep edelherten kon het vlees in de stal geproefd worden: er was worst en een stoofschotel. Kinderen konden pony rijden en tekeningen maken.

Gebruikers van de mobiele app klikken hier voor de video.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement